Fotoreizen

Publicaties
4 december 2017

Ik ben een gepassioneerd natuurfotograaf. Ik fotografeer niet alleen in het mooie Twente, maar ga regelmatig op reis om verschillende dieren in hun habitat te fotograferen. Respect voor de natuur staat daarbij voorop. Middels mijn natuurfoto’s wil ik laten zien hoe mooi de natuur is en dat we er respectvol mee moeten omgaan.

Viroinval 2022
In 2022 nam ik deel aan een fotoweekend met Judith Borremans in de Belgische Viroinval om vlinders te fotograferen. Veel geleerd, maar ook dat dit soort fotografie niet helemaal mijn ding is. Toch paar leuke resultaten.

Wenen 2021
Wenen was in 2020 zo fantastisch en heeft zoveel unieke fotokansen, dat ook in 2021 de reis weer naar Wenen ging. De weersomstandigheden zaten niet mee met ruim 35 graden, felle zon en gortdroog. Het struinen over de verschillende kerkhoven heeft ook dit jaar weer mooi beeld opgeleverd. Helaas lieten de vossen zich niet zien.

Wenen 2020
In 2020 ging de reis naar Wenen in Oostenrijk. Wie had kunnen denken dat dit misschien wel de mooiste fotoreis tot nu toe zou worden.

Hoofddoel was het fotograferen van de Ziesel. Er leven enkele populaties in de buitengebieden van Wenen. Na een workshop bij Perdita Petzl gevolgd te hebben, ging ik zelf aan de slag met deze aandoenlijke en brutale diertjes.

Na wat onderzoek bleek dat de meeste wildlife te vinden is op de verschillende kerkhoven in Wenen. Ik vond er onder meer korenwolven, vossen, reeën en torenvalken.

Roemenië 2019
In 2019 ben ik met een groepsreis naar Roemenië geweest. Naar de Donaudelta om precies te zijn. Ik heb daar een week gefotografeerd vanuit verschillende schuilhutten, maar ook vanuit een jeep en een soort golfkarretjes. Meest indrukwekkend vond ik de gouden jakhals.

Vanuit de verschillende hutten heb ik onder meer bijeneters gefotografeerd.

Hoogtepunt was een boottocht door het gebied. Fantastisch om pelikanen en zeearenden in hun habitat te zien.

Afspraak maken